poniedziałek, 2 lutego 2015

Crumble razowe z owocami

Żeby tak do końca nie zgrzeszyć na diecie, postanowiłam zrobić coś słodkiego z dodatkiem razowej mąki. Wyszło pyszne..... Polecam.


  • ok. 0,5 kg owoców mrożonych - u mnie: truskawki, maliny, jeżyny, porzeczki
  • 3/4 szklanki mąki razowej
  • 80 g masła
  • 1/3 szklanki cukru brązowego
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka cynamonu.
Masło roztopić w rondelku.  Do miski wsypać mąkę, cukier i cynamon do miski, dodać roztopione masło i za pomocą miksera lub ręcznie zagniatać kruszonkę. Owoce wysypać do naczynia żaroodpornego, oprószyć skrobią ziemniaczaną i zamieszać, by skrobia równomiernie pokryła owoce. Na owoce w naczyniu wyłożyć kruszonkę. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach ok. 35-40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz