niedziela, 8 lutego 2015

Szpinakowa sałatka z truskawkami

Sałatki takie jak tak szczególnie budzą zachwyt, w okresie zimowym, gdy tęsknimy za słodkimi truskawkami i latem. Warto więc przygotować takie cudo. Na pewno wzbudzi zainteresowanie....


  • opakowanie świeżego szpinaku
  • ok. 300 g truskawek
  • garść uprażonych pestek dyni
  • kulka mozzarelli
Sos:
  • kilka zblendowanych truskawek
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • szczypta zmielonego pieprzu
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka kakao
Szpinak opłukać i osuszyć. Składniki sosu zagotować w rondelku. Truskawki pokroić na kawałki, mozzarellę rękoma podzielić na paski. W misce układać szpinak, truskawki, mozzarellę, posypać pestkami dyni i polać sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz