- 3 szklanki mąki
- 450 g margaryny
- 5 jajek
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru zwykłego
- 150 g płatków migdałowych
- 250 g masła extra
- 1 puszka masy krówkowej
- 3 łyżki wódki
czwartek, 13 listopada 2014
Kocie pazurki
Moja propozycja na słodki weekend. Delikatne, kruche placki przełożone masą karmelową, zadowolą niejednego łasucha.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nazwę ma cudowną :) A wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńI jest pyszne. Jadłam. Przyznaje, że pyszne. Polecam.
OdpowiedzUsuńTo jedno z najlepszych ciast moim życiu slodko kwaśne chrupkie ciasto daje dużo soku z cytryny do masy obłędne
OdpowiedzUsuń