piątek, 12 grudnia 2014

Francuskie sakiewki

Lubię mieć w lodówce ciasto francuskie, gdyż tak wiele można z niego wykombinować..... Na słodko lub na słono i do tego zawsze pysznie. Sakiewki te powstały pod wpływem chwili i tak samo szybko jak je zrobiłam, zniknęły z talerza.......



  • płat gotowego ciasta francuskiego
  • kilka plastrów szynki szwardzwaldzkiej
  • pomidor
  • kulka mozzarelli
  • cebula
  • słoiczek zielonego pesto
  • opcjonalnie: ajvar, ketchup, majonez
Pomidora, cebulę i mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty, a następnie na każdym z nich układać szynkę, cebulę, pomidora, odrobinę pesto i mozzarellę. Rogi kwadratów zagiąć do środka i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz