poniedziałek, 17 listopada 2014

Sałatka makaronowa z koperkiem

Kolejna propozycja dla "czosnkowych wyjadaczy". Dzięki niej przekonałam się do sałatek makaronowych. Bardzo ważny jest w niej koperek, im więcej tym lepiej więc nie żałujcie.



  • ok. 1/2 opakowania makaronu w kształcie ryżu, lub innego drobnego
  • puszka kukurydzy
  • ogórek zielony
  • 150 g sera żółtego
  • pęczek świeżego koperku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • majonez
  • sól, pieprz
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórek i ser pokroić w kostkę i połączyć z chłodnym makaronem. Dodać kukurydzę z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz majonez. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki.


1 komentarz: