wtorek, 6 stycznia 2015

Makaron z pieczarkami i bazyliowym pesto

To ostatni normalny obiad przed naszym noworocznym postanowieniem, czyli oczyszczaniem organizmu :-)))) Oj jak jak kocham makarony, bez nich będzie ciężko wytrwać.....







  • 200 g pieczarek
  • pół słoiczka pesto bazyliowego
  • 6 suszonych pomidorów
  • kubeczek śmietany 30%
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła klarowanego
  • sól, pieprz
  • opakowanie dowolnego makaronu
Pieczarki obrać. Suchą patelnię bez tłuszczu rozgrzać i pokroić na nią pieczarki. Gdy pieczarki puszczą wodę, kilka razy przemieszać je na patelni by płyn odparował, a następnie dodać masło by grzyby się zrumieniły. Następnie dodać pokrojone pomidory i zgniecione ząbki czosnku. Smażyć razem ok. minuty, wlać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać pesto i tylko zamieszać. Podawać z ugotowanym wcześniej makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz