wtorek, 20 stycznia 2015

Dietetyczna sałatka z gotowanych buraków

Wiele razy myślałam o sałatce z gotowanych buraków, nie z majonezem, a właśnie o takiej - lekkiej. I chociaż obecność pomarańczy może niejednego zaskoczyć, to wierzcie mi, jak najbardziej tutaj jest na miejscu.


  • główka sałaty lodowej
  • jeden duży ugotowany burak czerwony
  • cebula czerwona
  • pomarańcza
  • sos balsamiczny lub ocet balsamiczny
  • sól, pieprz
Sałatę umyć, a następnie liście porwać rękoma do miski. Cebulę pokroić w talarki, buraka w słupki. Pomarańczę obrać i za pomocą ostrego nożyka pozbawić ją błonek i białych części. wszystkie składniki przełożyć do miski z sałatą, dodać sos balsamiczny, doprawić solą i pieprzem i lekko zamieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz