Seler naciowy chyba jeszcze nie gościł na moim blogu. Do tej pory nie specjalnie za nim przepadałam. Tym razem, za radą
Asi przed dodaniem do sałatki, lekko go przesmażyłam. To świetny pomysł. Z resztą sami spróbujcie!
- opakowanie roszponki
- seler naciowy
- jabłko
- awokado
- garść orzechów włoskich
SOS
- 4 łyżki oleju z orzechów włoskich lub oliwy z oliwek
- łyżka miodu
- łyżka soku z cytryny
- 1-2 rozgniecionych ząbków czosnku
- sól, pieprz
Roszponkę opłukać, jabłko i awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Selera naciowego pokroić na centymetrowe kawałki, a następnie lekko zrumienić na patelni - około 5-10 minut. Orzechy również uprażyć na patelni. Z podanych składników sporządzić sos. Na półmisek wyłożyć roszponkę, na niej położyć wymieszane wcześniej awokado, jabłko i selera, posypać orzechami i polać sosem winegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz