- 0,5 kg fileta z dorsza
- 4 ziemniaki
- duża marchew
- niewielki seler
- duża cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 100 ml śmietanki 12%
- łyżeczka wegety natur
- 3/4 szklanki soku pomidorowego
- mąka
- olej
- sól, pieprz
- sok z cytryny
wtorek, 10 marca 2015
Rybna zapiekanka
Według oryginalnego przepisu, zapiekankę tę zależy zrobić z filetów z karpia. Warto spróbować nie tylko w święta Bożego Narodzenia, gdyż smakuje wybornie. Ponieważ teraz o filety z karpia raczej ciężko, wykorzystałam filety z dorsza. Myślę, że sprawdzi się tutaj każda ryba do jakiej macie dostęp, odradzam jedynie łososia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńFaktycznie sama zapiekanka zapowiada się całkiem nieźle, ale jeśli jej w niej ryba to wiem, że na pewno jest smaczna. Tak samo jak ja robiłam również curry rybne z łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/curry-rybne-z-lososiem/ i jestem zdania, że tak smacznego dania z wykorzystaniem ryby to już dano nie jadłam.
OdpowiedzUsuń