- 200g pełnoziarnistego makaronu spagetti
- duża marchew
- czerwona papryka
- 150 ml śmietanki 30%
- ser grana padano
- pół łyżeczki świeżego, tartego imbiru
- cebula
- pół łyżeczki startej skórki z cytryny
- pół szklanki białego wina
- 2 łyżki masła klarowanego
- łyżka soku z cytryny
- pieprz
niedziela, 22 marca 2015
Makaron z marchewką
Na to danie skuszą się pewnie tylko ci, którzy tak jak ja kochają makaron i mogą zjeść go nawet z marchewką ;-))) choćby z ciekawości. Wszystkim innym również polecam to połączenie. Zmieniłam odrobinę kolorystycznie ten przepis, gdyż nie posiadałam czarnego makaronu, ale na pewno kiedyś spróbuję zrobić tak jak Asia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ten ciemny makaron jest smaczny,kiedyś już próbowałam,:)danie proste ale za to smaczne:)
OdpowiedzUsuń